Image
Top
Menu
25 maart 2019

Vijf jaar uitleganimaties

Het is alweer vijf jaar geleden dat we met vormgeversbureau AKIMOTO de handen ineen sloegen om uitleganimaties te kunnen produceren. We zagen toen de groeiende behoefte aan deze vrolijke video’s in de markt. En dat is te begrijpen: een uitleganimatie kijkt lekker weg, maakt complexe zaken snel duidelijk en je huisstijl is er volledig in te verwerken.

Inmiddels zijn we verhuisd naar ons eigen pand en werken we vast met vormgever Bas. Hij kan bij ons op kantoor werken, waardoor we met elkaar kunnen overleggen en zo samen voor het beste resultaat kunnen gaan. Animator Allart brengt onze uitleganimaties meestal tot leven. Fijn om met deze getalenteerde mensen samen te mogen werken!

Compilatie

We hebben een compilatie gemaakt van 2-D uitleganimaties die we de afgelopen vijf jaar hebben geproduceerd. Wat direct opvalt is het grote aantal mogelijkheden in verschillende stijlen: van strak corporate naar vrolijk klantvriendelijk. In welke stijl zou jij jouw animatievideo willen laten maken?

De kracht van animatie is dat alles mogelijk is. Je kunt vliegtuigen laten vliegen, tornado’s langs laten razen en een ramp simuleren, allemaal voor (min of meer) hetzelfde budget. Bij video is dat ondenkbaar. Het afhuren van een vliegtuig met piloot kost een vermogen. Maar onze animatoren kunnen een vliegtuig moeiteloos over de wereld laten vliegen.

Hoe wordt een uitleganimatie gemaakt?

Het maken van een animatievideo gaat in principe in zes fases: scripting, opzet vormgeving, gehele vormgeving, voice-over, digitaal storyboard en het animeren zelf. Eerst schrijven we samen met jou het script. De input voor het script komt van jou: Wat wil je vertellen? Wij zorgen ervoor dat het in begrijpelijke taal en kort en bondig wordt verteld.

Het mooie werk van vormgever Bas!

Onze vormgever maakt een opzet voor de figuren en belangrijkste objecten. Als jij het eens bent met de stijl, trekt onze vormgever dezelfde stijl door in alle objecten en figuren die in de uitleganimatie voor zullen komen. Ook hier kun jij weer feedback op geven. Je kunt kiezen uit verschillende voice-over stemmen. We maken een digitaal storyboard waardoor je een goede indruk krijgt hoe de animatie er in zijn geheel uit zal gaan zien. Daarna gaan we beginnen met animeren. We voegen muziek en geluidseffecten toe en als iedereen tevreden is, kan de uitleganimatie de wijde wereld in!

Uitleganimatie laten maken?

Voor inspiratie, neem een kijkje op onze portfolio pagina en sorteer op ‘Animatie’. Neem gerust contact met ons op om te kijken of een uitleganimatie ook voor jouw bedrijf interessant zou kunnen zijn!