Image
Top
Menu
4 februari 2016

Nieuwe Flicks stagiaire Robin

robin fotoOnze nieuwe stagiaire Robin van Rijn is vorige week begonnen met haar werkzaamheden bij Flicks Producties. Robin zal de komende maanden deel uitmaken van ons team. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ze zelfstandig een videoproductie zal kunnen leiden. We kijken er erg naar uit met haar te werken.

Al sinds 2013 werken we met een videostagiair, die ieder half jaar plaats maakt voor weer een nieuwe stagiair. Zo hebben achtereenvolgens Jeroen, Mads, Robert, Daan, Etién, Leticia en nu dus Robin achter onze befaamde stagecomputer gezeten. De dynamiek in ons bedrijf blijft daardoor levendig. Iedere stagiair heeft zijn eigen karakter en brengt zijn of haar specifieke vaardigheden en creativiteit in.

Er is genoeg te doen voor onze stagiair. Het monteren van bedrijfsfilms, mee op shoots als tweede cameraman/vrouw, titelbalkjes maken voor de interviews… Halverwege 2014 ging het even mis. We hadden zelf wat te weinig acquisitie gedaan (fail…) en opeens hadden we weinig om handen. Het duurde even voor we genoeg videoproducties verkocht hadden om weer een drukke werksfeer te creëren. Financieel hadden we een buffer voor ons bedrijf opgebouwd om die tijd te overbruggen, maar onze stagiair Daan werd er niet vrolijk van. Het dartbord in onze kantoorkelder kende hij inmiddels van buiten. Het verbaast ons nog dat hij inmiddels niet is doorgestoten tot Nederlands wereldkampioen darts, want we gaven hem tijd genoeg om te oefenen.
Dat moest anders.

Als Amersfoorts videoproductiebedrijf viel het ons op dat het grootste deel van onze klanten buiten Amersfoort gevestigd was. Om onze lokale positie te versterken richtten we het online TV kanaal I Love Amersfoort op. Samen met Daan zetten we de videoproducties op en schoten onze eerste items over de Pop-up Store, Bierwinkel Hop, het WinterparadIJS en Gluren bij de Buren. Er verschenen interviews over ons nieuwe kanaal in de lokale pers.I-love-amersfoort-videoproductie

Inmiddels is I Love Amersfoort uitgegroeid tot het vaste project voor onze stagiairs. In het begin van de stageperiode leren we onze stagiair hoe je een videoproductie opzet. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de stagiair zelf items bedenkt en voorbereidt. Vervolgens gaat hij/zij met presentatrice Relinde de Graaff op pad. De stagiair filmt en monteert het item en verspreidt het via social media. Zo leert een Flicks stagiair om uiteindelijk helemaal zelfstandig een video te produceren.

Vorige week hebben we met pijn in ons hart afscheid genomen van Leticia Plooi als Flicks stagiaire. Leticia is een harde werker, die we regelmatig naar huis moesten jagen. ‘Nog even dit afmaken’, kregen we dan te horen, terwijl we al met haar jas in de hand stonden te wachten. Leticia is erg zorgvuldig en leergierig, en pakte dingen aan, ook al leken ze soms heel eng. We zullen haar missen als stagiaire, maar gelukkig is het in de wereld van videoproductie gebruikelijk om veel te werken met freelancers. Leticia gaat nu deel uitmaken van ons vaste team freelancers die we inhuren bij shoots.

Als stageverslag maakte Leticia onderstaande videoproductie. We zijn erg trots op haar en wensen haar alle succes bij het afstuderen!

Stageverslag Leticia from Flicks Producties on Vimeo.