Image
Top
Menu
23 februari 2016

Bedrijfsfilms op de Tuinbouw Relatiedagen

Afgelopen week waren de Tuinbouw Relatiedagen in Gorinchem. Op deze jaarlijkse beurs staan belangrijke toeleveranciers uit de land- en tuinbouwsector. Zo ook Havecon Kassenbouw, Mprise Indigo en de Tuinbouw Ontwikkelingsmaatschappij (TOM). De bedrijfsfilms en animaties die we voor deze bedrijven hebben gemaakt, waren op de beurs te zien.

16 februari 2016. Het zonnetje schijnt en we hebben nog een plekje op het parkeerterrein voor de evenementenhal. Een goed begin van de middag. We worden verwelkomd door een hostess en beginnen onze tocht door de gangpaden van de beurs.

Als eerste lopen we langs de stand van de altijd vrolijke mannen van Havecon. Voor Havecon maakten we afgelopen jaar een high-end bedrijfsfilm van 5 minuten, waarin alle fases van de opbouw van een kas aan bod komen. De kas die model stond in onze film was een nieuwe Greenco kas in Middenmeer. Het was voor ons een leuke en leerzame periode waarin we de hele kas van begin tot eind opgebouwd zagen worden. We filmden onder andere de eigen productie in de Havecon fabriek, de aanvoer van transport en materialen op de bouwplaats, het beglazen van de kas en het draaien van de teeltgoten. Ook interviewden we Frank van Kleef, eigenaar van Royal Pride, die zelf ook in Havecon-kassen teelt. We maakten de videoproductie af met het schieten van een aantal timelapses, een korte animatie en een professionele Amerikaanse voice-over. Havecon gebruikt de volledige bedrijfsfilm bij verkoopgesprekken in het buitenland en op beurzen. We maakten daarnaast bovenstaande korte teaser van 30 seconden voor online gebruik.

We vervolgen onze weg en komen langs de stand van Mprise Indigo. Precies een jaar geleden stonden we hier iets te drinken aan een statafel, toen we in gesprek raakten met Annelies Michels. Nu, een jaar later, staan we er weer gezellig te kletsen, maar dit keer met een beeldscherm achter ons waar de bedrijfsfilm en een serie animaties te zien zijn. De bedrijfsfilm van Mprise Indigo bestaat uit testimonials van Ron Fransen van Levoplant en Patrick Looije van Noordam Plants, die vertellen hoe de software van Mprise Indigo van waarde is voor hun bedrijf. De testimonials worden afgewisseld met animaties over de softwaremodules. Daarnaast maakten we voor Mprise Indigo een zestal losse animaties, die gaan over de verschillende modules van hun bedrijfssoftware voor de tuinbouw.

Na wat goede gesprekken en leuke ontmoetingen op de beurs, valt onze blik op een bedrijfsfilm die in een stand vertoond wordt. We herkennen de videoproductie die we maakten voor de Tuinbouw Ontwikkelingsmaatschappij (TOM) over de kavels van Nieuw-Prinsenland. Piet Janmaat groet ons hartelijk. In de bedrijfsfilm interviewen we o.a. hem en Cor van der Kaaij van RedStar. We combineren deze interviews met animaties en luchtbeelden die we met een drone filmden. De bedrijfsfilm wordt gebruikt bij de verkoop van de kavels aan glastuinbouwbedrijven. We kletsen nog even vrolijk bij met Piet. Een gezellige afsluiter van een vruchtbare beursdag!